Fred Diks

Fred Diks is geboren in 1955 in Gaanderen en woont in Hengelo, een omgeving waar hij geniet van de prachtige natuur, de rust, de sfeer en waar hij inspiratie opdoet voor zijn boeken. 

Als kind had hij drie grote wensen, namelijk meester, sportjournalist en schrijver worden. Gelukkig kwamen al zijn dromen uit. Fred is naast schrijver ook invalmeester en sportjournalist. Volgens hem is het fantastisch om als leerkracht kinderen te inspireren en iets bij te brengen. Het schrijven van boeken geeft hem energie.

In het kader van de literaire weken op ’t Bastion zal Fred Diks op 9 juni workshops verzorgen in de groepen 4 t/m 8. Hij gaat o.a. vertellen over Koen Kampioen, liedjes zingen uit de Koen Kampioen Show en vertellen over de Arjen Robben-trilogie, waarbij meer dan duizend kinderen samen met hem het verhaal hebben geschreven.

Fred Diks Koen Kampioen

Ook geeft hij dan figuurlijk de aftrap voor de verhalenwedstrijd op school. Fred Diks schrijft het begin van een verhaal en vervolgens mogen de kinderen dit verhaal afmaken. De schrijver zal als liefhebber en voorstander van het papieren boek graag meewerken aan het Festival van het Papieren Boek en op zondagmorgen bekend maken welke kinderen hebben gewonnen. De winnaars mogen natuurlijk zelf hun verhaal voorlezen. We hopen dat velen, zowel oud als jong, naar de ongetwijfeld spannende verhalen zullen komen luisteren.

 

« »