Dit jaar zijn er voor de school rondom het Festival van het Papieren Boek literaire weken waar allerlei aspecten van het boek belicht worden. Zo zijn er bijvoorbeeld theatervoorstellingen voor de laagste groepen en activiteiten op het gebied van poëzie. Er is een leesquiz naar aanleiding van gelezen boeken en daarnaast is er aandacht voor het maken van een tijdschrift en een lees-avatar!

Daarnaast is het belangrijk, dat kinderen kennismaken met verschillende vormen van literatuur, zowel proza als poëzie, dat ze kennismaken met schrijvers en hun vak, dat ze zelf leren literatuur en poëzie te maken, dat ze kunnen reflecteren en waarderen. Met andere woorden: veel aandacht voor de leesbeleving!

Bastion

Naast het interessante programma van de literaire weken zijn er allerhande activiteiten op handen, die door ‘t Bastion zelf en het Festival van het Papieren Boek georganiseerd worden. De literaire week zal op school starten met een gezamenlijke activiteit, een speurtocht langs grote panelen met gedichten. Deze speurtocht zal in de groepen verwerkt worden en de producten worden tentoongesteld op een expositie in het Koppelhuis. Wat het precies wordt, is nog een verrassing. Dit kunnen gedichten zijn, maar ook stripverhalen, interviews, tijdschriften, kookboeken, boekomslagen, toneelstukjes enz. De expositie zal kinderen en volwassenen uitnodigen en inspireren tot het bezig zijn met boeken, in welke vorm dan ook.

Sinds jaar en dag wordt er op ’t Bastion door de kinderen van groep 6 voorgelezen aan kleuters. Zelfs zelfgemaakte prentenboeken worden voorgelezen. Een prachtige en bijzondere activiteit! Tijdens het festival kunt u dit bewonderen op zaterdag in het Koppelhuis van 11.30 -12.30 uur.

Bastion2

« »