‘Liever een echt boek in handen’

Voor dichters Maarten Buser, Günter Neuenhofer, Katja Perricci en Piet Post gaat er niets boven een papieren boek. “Het voelt tijdens optredens gewoonweg beter om een bundel vast te houden dan een stapel A4’tjes”, vindt Buser.

Ook Post heeft liever een echt boek in handen. De dichter denkt dat, het papieren boek naast internet altijd een belangrijke functie blijft houden. Voor Neuenhofer is het internet vaak een stimulans om een boek te kopen.

Hoewel het internet ,,handig’’ kan zijn, is het ook ,,best lastig”, vult Buser aan. Iedereen kan zijn gedichten gratis online zetten, maar hoe val je op, in die grote zee? Bovendien – en je kan het ouderwets noemen- denk ik dat de meeste mensen die schrijven toch toewerken naar een papieren uitgave.

Een boek is volgens Neuenhofer bovenal een heel ,,sensueel medium’’. ,,Ik houd van oude boeken, waarin de letters voelbaar zijn met je vingers.’’ Voor Perricci is een boek ,,een vriend die me naar een andere wereld brengt’’.

De Nacht van de Poëzie. Met onder anderen Maarten Buser, Piet Post, Günter Neuenhofer, Zaterdag 18 juni 2016. Vanaf 19.30 uur. Georganiseerd door Cruytvat Cultuur Bredevoort:Omdat een boek meer is dan een kaftje”.

Poëzie

 

« »