FvhPB Dianne Vreman

Als Neerlandicus en bijna klaar met mijn studie grafische vormgeving ligt mijn liefde voor boeken, letters, boekomslagen en papier voor de hand.

Ik vind het dan ook heel leuk om juist op het Festival van het Papieren Boek de workshop handlettering te mogen geven! Handlettering is geen schrijven of kalligrafie, maar het tekenen van letters. Ik leer de deelnemers hoe zij hun eigen favoriete quote in mooie letters kunnen leren tekenen. Wie mooie letters wil leren schrijven moet heel bewust kijken naar hoe de verschillende lettertypen zijn opgebouwd. Je leert ook hoe je tot een mooie verdeling van de woorden over het papier komt. Hiermee kun je de belangrijkste woorden meer aandacht en dus meer betekenis meegeven. Veel belangrijker is dat het gewoon leuk is om te doen. Het is handwerk dus fouten maken mag, het is tenslotte geen drukwerk.

Ik vind het altijd mooi om te zien hoe eigen en persoonlijk alle eindresultaten zijn, omdat iedereen nou eenmaal anders is. De een werkt snel, de ander heel precies, de een maakt zwierige letters en de andere meet alles op en tekent hele strakke letters.

Ik neem in elk geval mijn verzameling nieuwe en oude papieren boeken over letters en handlettering mee ter inspiratie. Voor iedereen ter inzage!”

Dianne Vreman

« »